Site en françaisView this website in English
 

Mechanica

Het mechanisch design van EPT werd bepaald door de wetenschappelijke vereisten en de vraag om de afmetingen van het instrument op een absoluut minimum te houden.

 

EPT Open

 

Het was een uitdaging om een instrument te ontwerpen dat in staat is om wetenschappelijke metingen uit te voeren op topniveau, terwijl de maximumafmetingen en de massa niet veel hoger mochten liggen die van de eenvoudige stralingsmonitoren, die vele ruimtevaartuigen momenteel aan boord hebben.

 

Absorber Sensor

 

Daarom zitten de sensoren en de absorbers in de telescoop zo dicht als mogelijk naast/tegen elkaar. Dit resulteerde in een ontwerp waar zware absorbers moesten worden geplaatst in het midden van een breekbare sensor op een afstand van slechts 0,9 mm.

 

Cross SectionCross Section

 

Om zeker te zijn dat EPT de lancering overleeft, dienden de teams het design meerdere malen aan te passen en voerden ze uitgebreide triltesten uit.

 

Cross Section Cross Section

 

Om het hele instrument zo compact mogelijk te houden, is de elektronische eindbedrading rond de eigenlijke telescoop "gewikkeld" met een buitenste omhulsel om het instrument te beschermen.

 

Lees meer:

 

EPT EPT

Link naar de website van het Federaal Wetenschapsbeleid
Link naar de Federale Portaalsite